• Önkéntes Nap – Add Tovább ELTE!

     
    Meghívó
     
    az Önkéntes Nap – Add Tovább ELTE!
    rendezvényre
     
    Időpont: 2011. március 8. kedd 1300-1800
     
    Helyszín: Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar
    1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27.  
    Aula és földszint 4-es terem
     
    AZ ELTE PPK Andragógia Tanszéke és az ELTE Az Élethosszig Tartó Alapítvány által szervezett rendezvényén célja, hogy az egyetemisták megismerjék a közérdekű önkéntes munkában rejlő szakmai lehetőségeket és közösségi értékeket. Ezen a napon olyan szervezetek mutatkoznak be, melyekben hallgatóink aktívan részt vállalnak, vagy olyan a szervezetek, melyek szívesen fogadnak önkénteseket. Több egyetemista személyes élményéről, tapasztalatáról számol be.
     
    Az ELTE Andragógia Tanszéke és hallgatói 2010 őszén csatlakoztak a Közösségfejlesztők Egyesülete által elindított „ADD TOVÁBB!” mozgalomhoz. A mozgalom célja hogy elősegítse az ifjúság közösségi és demokratikus szocializációját azáltal, hogy lehetőségeket teremt a társadalmi szerepvállaláshoz, illetve elősegítse a települési közösségek megújulását.
     
    Az Add Tovább ELTE! az önkéntesség népszerűsítését, az önkéntes munkát szívesen vállaló hallgatók és az önkénteseket fogadó szervezetek közvetítését vállalta fel intézmények és közösségek között. A mozgalom olyan kezdeményezéseket támogat, amely a fiatalok és közvetlen környezetükkel való együttműködésen alapul (pl. gyermektáborok szervezése, ismeretterjesztő előadások tartása, idősek támogatása, kirándulások szervezése, pályaorientációs segítségnyújtás, mentorálás, önképző- és tanulókör szervezése). Ezek az egyetemisták kis lépései a társadalmi felelősségvállalás felé.
     
    Az Önkéntes Nap – Add Tovább ELTE! rendezvényen résztvevő civil szervezetek:
     
    Civilek a Palotanegyedért Egyesület, Zonta Club Budapest City Egyesület, Közösségfejlesztők Egyesülete, Artemisszió Alapítvány, Wekerlei Társaskör Egyesület, Budapesti Önkéntes Polgári Védelem, Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány, Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, Vakok és Gyengén Látók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete, Váci Piarista Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Nyitókör Egyesület, Kórházi Önkéntes Segítő Szolgálat. Magyar Vöröskereszt, Magyar Ifjúsági Vöröskereszt, Nap Klub Alapítvány, Hencida Népművészeti Egyesület, Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, Civil Kollégium, Iskolai Közösségi Szolgálat, Önkéntes Központ Alapítvány.
     
     
    Text Box:

    A rendezvény szervezői az ELTE andragógia szakos hallgatói
    (Babos Zsuzsánna, Lannert Eszter, Nagy Mariann, Reich Lilla)

     
    Támogató: ELTE Az Élethosszig Tartó Művelődésért Alapítvány
     
    További információ: dr. Arapovics Mária
    Telefon: 30/3127429